no bo juz umierałem z nudów :P
Ocieranie w okolicy lewego koła podczas skręcania
Zwiń
X
-
Ocieranie w okolicy lewego koła podczas skręcania
Witam wszystkich, ostatnio zaważyłem (a raczej usłyszałem) dziwne dźwięki dochodzące z okolicy lewego koła/nadkola podczas skręcania w prawo. Dźwięk ten pojawia się tylko podczas skrętu o 1/4 do 1/2 obrotu kierownicy w prawo, gdy skręcam koła maksymalnie nic nie słychać. Przy skręcie w lewo również cisza. Dźwięk ten przypomina metaliczne ocieranie, chrobotanie. Oglądałem koło i nie zauważyłem nic co mogłoby ocierać o oponę, osłona przegubu nie jest naruszona. Jutro zdejmę koło i obejrzę dokładniej. Totalnie nie mam pojęcia co może być przyczyną tego dźwięku. Auto ma nalatane ok 195 tys i nie wiem czy i kiedy wymieniane było łożysko w lewym kole (ale na chłopski rozum jeśli łożysko byłoby do wymiany to buczenie dochodziłoby z koła odciążonego) :? . Czy ktoś z klubowiczów spotkał sie z podobnymi objawami, jeśli tak to proszę o poradę.
-
-
lec
moze tez byc lozysko McPersona. A moze byc tez tak co sie dziala u mnie w Fabce - mianowicie dostal sie kamyk miedzy tarcze a oslone tarczy. I jak podskoczyl to obcieral, a jak sie schowal to byl spokoj
Komentarz
Komentarz